Eten & drinken

Boerol is voorbij, maar we laten deze programma onderdelen van onze 'Boerol Finale' hier gewoon staan. Gewoon, omdat we er trots op blijven, dat zij met ons en al onze bezoekers de laatste Boerol tot een succes maakten.

Forbidden Fruit and Co

De lekkerste koffie en thee zet je op Boerol gewoon zelf. Met een beetje hulp van de barista.. Forbidden Fruit and Co heeft een elegante en praktische koffie- en theeinstallatie, gemaakt van hout, staal en vuur. Een unieke koffie installatie, er is er maar één van. Gezelligheid en ontmoeten gaan hand in hand. De branders staan namelijk zo opgesteld, dat je altijd naast iemand je koffie zet. De koffie wordt gezet met Bialetti espressopotjes. De barista maakt eventueel met de warme opgeklopte melk een heerlijke cappuccino of koffie verkeerd voor je. 
 

Free Bird World Food Van

Wat fijn, ook dit jaar is Free Bird World Food Van weer aanwezig bij Boerol. In een paar vierkante meters worden heerlijke, verse wereldse gerechten bereid vanuit de Food (cara)van. Free Bird Geartsje heeft tijdens haar wereldreizen inspiratie en ervaring opgedaan in tempels, outback pubs, organische farms en ga zo maar door. Ook dit jaar is er weer een gevarieerd aanbod van wereldse gerechten.

Firma van Buiten

Een finale editie zonder Firma van Buiten is niet voor te stellen. Ook dit jaar zal Firma van Buiten met haar producten uit de streek en polder de magen van Boerol bezoekers vullen. Voor een hollandse pannenkoek met stroop, suiker én een heerlijke plak kaas of een overheerlijke Polderbol met een bioburger en huisgemaakte chutney. 

In de moestuin van Firma van Buiten groeien heerlijke producten. Firma van Buiten is een bijzonder (h)eerlijk cateringbedrijf, met het hart op de goede plaats. Arbeidsreïntegratie staat bij hen voorop. Ze werken met name met de lekkerste producten uit de streek.

De Boerol Taartenbrigade

Welke heerlijke taart wil jij nog één keer proeven? Welke smaakte het lekkerst? De Boerol Taartenbrigade gaat de meest gewaardeerde taarten uit 10 jaar Boerol nog eens bakken. Kies uit:

  • 2009 Het begon allemaal met de worteltjestaart, maar ja één taart is geen keuze. Dus altijd andere smaken erbij zoeken.
  • 2010 een amandeltaartje van de boerderij waar alles begon. Een eenvoudige taart met een mooie smaak: amandel.
  • 2012 Appelnotenkokoskeek, een verassende frisse combinatie van hazelnoot kokos en appel.
  • Jubeltaartje uit 5 jarig jubileumjaar. Een minivlaaitje met verse aardbeien.
  • 2013 Chocoladetaart, mooi met framboos en veel chocola.
  • 2014 Pecan-karameltaart, taart met romige vulling, knapperige pecannoten en karamel.
  • Koeienvlekkentaart, crueslibodem met bruine en witte chocolade mascarponevulling.
  • 2015 Kwarktaart met rabarber en aardbeien.
  • 2016 De Toffe Peer, gekarameliseerde peren in een luchtige cake.
  • B en B taart, Fruittaarttje van bietjes en (zwarte) bessen op een zandtaartbodem.

Surf snel naar de Boerol Facebookpagina en stem! 

De Boerol taartenbrigade is al jaren een begrip in Boerol land. Een toegewijde groep bakker, die groter wordt naarmate Boerol nadert. Het begint met experimenteren en uitproberen (lees: voorproeven) in het vroege voorjaar. Richting Boerol transformeren ze langzaam tot een inkoopbrigade. En dan veranderen de dag voor Boerol een heel aantal keukens in de omgeving tot ware bakkerijen. Met liefde gebakken, in vele soorten en maten. 

Kaas en Worst

Vanuit een oude blauwe Peugeot J7 uit 1972 verkoopt Kaas en Worst op wielen, homemade snacks met als basis (de naam zegt het al) kaas en worst. Kazen uit de streek en huisgemaakte worsten. Naast vers en lokaal staat Kaas en Worst voor kwaliteit, diversiteit en creativiteit met een Hollands tintje.

Tres Bien Catering

Wij zijn een kleine cateraar uit Naaldwijk, en bestaat uit Rene Toussaint en Sally van Meegdenburg. Al jaren verzorgen wij de mooiste buffetten en lekkerste hapjes. Maar het afgelopen jaar hebben wij ons gespecialiseerd in het werken op een Primo ( keramische barbecue). Om het grote publiek hiermee kennis te laten maken gaan wij op Boerol ook aan de slag met de Primo. Wij bereiden voor u een heerlijk broodje pulled pork met cole slaw en huisgemaakte barbecue saus! Kom vooral langs voor een lekker brood of een korte uitleg over de Primo. Tot Boerol!

Hoeve Bouwlust

Het boerenijs van Hoeve Bouwlust wordt gemaakt van verse melk afkomstig van de eigen A2 koeien. Het boerenijs is op ambachtelijke wijze gemaakt en er zijn in totaal 16 verschillende smaken verkrijgbaar: citroen, stoofpeer, aardbei, roomijs, vanille, banaan, kers, mango, yoghurt bosvruchten, yoghurt honing, malaga, stracciatella, cappuccino, hazelnoot, chocolade en smurf. Jammmie!

Boerol Theaterdiner vrijdag 23 juni

Voor het eerst tijdens deze laatste Boerol: het bruisende Boerol Theaterdiner op onze sfeervolle Boerol locatie. Mooie gedekte tafels, heerlijk eten, muziek, theater, sfeer: voor jou bij elkaar gezocht. Het goede leven op onze Boerol vrijdagavond op 23 juni in 3 gangen, inclusief een aantal geweldige voorstellingen. Voor dit Boerol Theaterdiner waren 150 kaarten, die echter in no-time uitverkocht waren. Meer info over dit Boerol Theaterdiner: klik hier.

Butifarra op de vrijdagavond

Naast al die lekkers op de zaterdag hebben we ook nog de kok met mobiele keuken voor het Boerol Theaterdiner op de vrijdagavond; Butifarra. Paella in de duinen, tapas aan de rivier, pasta in een oude schoenenfabriek en dit jaar op onze Boerol vrijdagavond. Butifarra bereidt ter plaatse heerlijk authentieke gerechten, en de gasten kunnen zo in de pannen kijken. Door op de locatie te koken, kunnen ze altijd lekker vers bereide gerechten voorzetten. Geen warmhoudbakken dus, maar direct uit de pan op uw bord. Ook de hoeveelheden kunnen ze hierdoor beter inschatten zodat er genoeg is voor iedereen. Wat je van ver haalt, is lekker: Butifarra uit Wageningen brengt ons Boerol Theaterdiner op 23 juni in mediterrane sferen. Voor meer info over het (uitverkochte) Boerol Theaterdiner, klik hier.